Breaking News
Loading...
wtorek, 3 czerwca 2014

Info Post

Sałatka z wątróbką i sosem malinowym...


SAŁATKA NA 2 Porcje :

  • 30 dag wątróbki drobiowej 
  • 1 cebula szalotka 
  • 1/2 opakowania mix sałat 
  • 1/2 szklanki świeżych malin
  • szczypta pieprzu 

Sos malinowy :

  • 1 szklanka świeżych malin 
  • 50 ml octu balsamicznego 
  • 1 łyżka miodu naturalnego 
  • 100 ml czerwonego wina wytrawnego 
  • sól, pieprz do smaku 

Przygotowanie :

  1. Do garnka wrzucić maliny dodać miód i rozpuścić na małym ogniu.
  2. Gdy maliny rozpadną się wlać ocet balsamiczny, wino i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Gotować cały czas na małym ogniu mieszając tak długo aż sos będzie gęsty. Sos należy przetrzeć przez sitko.
  4. Wątróbkę oczyścić z błon (można oprószyć mąką) i usmażyć na patelni. Solimy na końcu.
  5. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i pokroić w kostkę.
  6. Na talerzach ułożyć mix sałat na to pokrojoną w krążki cebulę, wątróbkę i świeże maliny.
  7. Całość polać sosem malinowym i delikatnie posypać pieprzem. 

Wartości odżywcze w 1 oprcji :
  • Białko:31,5 g
  • Węglowodany: 18,5 g
  • Tłuszcze: 10 g
  • Kcal: 326
Smacznego !!!

 

0 komentarze:

Prześlij komentarz